Nyitólap
 Rólunk
 Szeglemezes technológia
 Gyártás és építés lépései
 Szeglemezes tető
 képgaléria
 Szeglemez présgép
 Előre szabott -
 ácsolt technológia
 Előre szabott szerkezet
 képgaléria
 Faszerkezeti vasalatok
 Elérhetőség
 Letölthető videók -
 dokumentumok
 Előre szabott -
 ácsolt technológia


AUTOMATA, CNC VEZÉRLÉSŰ ÁCSIPARI SZABÁSZGÉP


Cégünk a SEMA faépítészeti szoftver segítségével hagyományos ácsolású tetők, valamint szeglemezes tetők, fa födémszerkezetes lakó-, és nem lakó épületek tervezésével, gyártásával, sőt bérgyártásával is foglalkozik. A SEMA szoftver segítségével álmai faszerkezete kel életre Ön előtt, a háromdimenziós látványtervek valósághű megjelenésében. Az Ön által megrendel faszerkezetet, a Schmidler S6 típusú CNC vezérlésű ácsipari szabászgépünkön gyártjuk le. Ennek során a pontos méretre vágás mellett a furatok, bemarások, csapok kialakítása is megtörténik. A SEMA faépítészeti szoftver, valamint a Schmidler S6 típusú ácsipari szabászgép közös munkája garantálja, hogy minden szerkezeti elem pontosan illeszkedik majd, az egyszerűtől a legbonyolultabb szerkezeti elemekig.

     
Előre szabott ácsszerkezetek története

Hazánkban napjainkban is az ács szakma többsége, még mindig a megszokott zsinórpados módszerrel dolgozik. Az ácsok évszázadokon keresztül a tetőszerkezeteket az építkezés helyszínén szabták le. Ott fűrészelték és faragták a tetők szerkezeti elemeit, ott alakították ki a szükséges csapokat, furatokat. Napjainkban a helyszíni munka lerövidítése a faanyag takarékossági igénye miatt hagyományos ácsmunkkával szemben ugrás szerűen terjed egy új technológia, aminek a lényege, hogy az építkezés helyszínére már csak a számítógéppel megtervezett és készre gyártott, előre szabott, megmunkált faszerkezeti elemek kerülnek kiszállításra. Ennek a gyártási folyamatnak a lelke egy faszerkezeti tervező szoftver, és egy CNC vezérlésű ácsipari szabászgép közös munkája. Ezzel a módszerrel esztétikus megjelenés érhető el, szinte korlátok nélkül bármilyen ácsszerkezet kialakítható. A faanyagok készre szabását egy CNC vezérelt ácsipari gépsor végzi, így az elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Nincs többletanyag felhasználás, nincs szükség az építkezés helyszínén hulladék elszállításra, megsemmisítésre. A helyszíni öszzeépítés rövidebb ideig tart, kevesebb élő munkát igényel így rövidül a kivitelezés időtartama. Időt, pénzt takarít meg mind az Építtető, mind a Kivitelező. A már készre szabott tetőszerkezeti elemek favédőszerrel kezelve érkeznek az építkezés helyszínére, így minden faelem gomba-, és rovarkár ellen védett.

Régi, elavult technológia

Modern,
CNC ácsipari szabászgép


Az előre szabott tetőszerkezetek tervezése

A tetőszerkezet gyártásának előkészítése a Megrendelővel folytatott egyeztetés, a Megrendelő által átadott tervdokumentáció, vagy helyszíni felmérés alapján kezdődik. Ezek a méret adatok kerülnek rögzítésre egy erre a célra kifejlesztett faépítészeti programban. A Megrendelő 3D megjelenésben követheti a tervezés folyamatát, látványtervek segítségével betekintést nyerhet a megmunkálandó szerkezeti elemekre, csomópontokra. A végleges látványtervek jóváhagyása után kerülhet sor a gyártásra, milliméter pontssággal. A gyártás, minden elem gépi készre megmunkálását jelenti. Minden egyes megmunkált elem egyedi sorszámot kap amivel leegyszerűsödik az épés helyszíni összeszerelés. A már megsorszámozott tetőszerkezeti elemek pontos helyzeti, pozíciója az összeállítási tervrajzon megtalálható. A tetőszerkezetekhez szükséges gerendák, faanyagok mindegyike méretre vágva, megmunkálva, a csomópontok kialakításával, Megrendelői igény esetén gyalult kivitelben kerül kiszállításra. Ezek a megmunkált faszerkezeti elemek az építés helyszínen már csak összeállítást igényelnek, helyszíni megmunkálásra már nincs szükség. A tetőszerkezeti faanyagok gép leszabása után a gyártóműhelyben megtörténik a faanyagok impregnálása is.


          

Kattintson a képekre a nagyításhoz és a többi kép megtekintéséhez!


Előre szabott tető-, és faszerkezetek előnyei:


  • A számítógépes tervezésnek köszönhetően a látványterveken a Megrendelő folyamatosan szemmel követheti a készülő szerkezet megjelenési formáját.

  • A 3D-os nézeteknek köszönhetően, a hibázás kizárható, az esetleges javítások, módosítások még a gyártás elindítása előtt korrigálhatók.

  • Esztétikus, változatos kialakítási lehetőségek.

  • Pontos illeszkedés

  • Nincs többletanyag felhasználás, csökken a hulladék mennyiség.

  • Szinte bármilyen ácsszerkezeti forma kialakítható.

  • A helysznre már csak a megmunkált szerkezeti elemek kerülnek kiszállításra.

  • A helyszíni összeszerelés lerövidől, így pénzt takaríthatunk meg.

  • A kész faszerkezeti elemek teljes felülete impregnálásra kerül.


  • Előre szabott ácsszerkezetek leírás, tájékoztató - (Adobe Reader - PDF) - (4,17 Mbájt)