Nyitólap
 Rólunk
 Szeglemezes technológia
 Gyártás és építés lépései
 Szeglemezes tető
 képgaléria
 Szeglemez présgép
 Előre szabott -
 ácsolt technológia
 Előre szabott szerkezet
 képgaléria
 Faszerkezeti vasalatok
 Elérhetőség
 Letölthető videók -
 dokumentumok
 Faszerkezeti vasalatok


FASZERKEZETI KÖTŐELEMEK ALKALMAZÁSA


Napjaink faszerkezeteivel szemben támasztott számos elvárás létezik, mint például a tartószerkezeti funkció, az esztétika, és az egyszerű kivitelezhetőség az alkalmazott faipari kötőelemekre is kihatással vannak.

Ezeknek a faszerkezeti kötőelemeknek, faipari vasalatoknak egyrészt biztosítaniuk kell a faszerkezeti elemek kapcsolatát, ugyanakkor könnyen, és gyorsan szerelhetőnek, az igényeknek megfelelve gyakran láthatatlannak, diszkrét megjelenésűnek kell lenniük. A korszak mai gyártóinak ez nem megoldhatatlan probléma, hiszen a világ számos gyártója kínálja a legkülönfélébb megoldásait fa tartószerkezetek kötéseinek kialakítására, rögzítésére.


FASZERKEZETI RÖGZÍTŐ ELEMEK - VASALAT TÍPUSOK

<b>Csavarok</b>

Kattintson a képre a nagyításhoz és a többi kép (37) megtekintéséhez!


Századunk formatervezett faszerkezeti kötőelemei 1,5-4,0 mm vastag horganyzott acéllemezből készülnek, melyek a hagyományos ácskötéseket helyettesítik, a fakapcsolatokat egyszerűsítik, és egyben statikailag méretezhetővé teszik. A horganyzott acélelemek fokozottan ellenállnak az időjárási körülményeknek, speciális igénybevétel esetére rozsdamentes anyagból is készülnek.

A faösszekötő elemek használatának egyik előnye, hogy a faanyag keresztmetszetétől már nem függ az összekapcsolás erőssége, vagyis kisebb méretű faszelvényekkel is kivitelezhető ugyanaz a munka. A rendszer a kisebb terheket viselő faszerkezetektől (lépcsők, korlátok stb.) a nagy terhelést igénylő szerkezeti egységekig (tetőszerkezetek, csarnokok, födémrendszerek, stb.) a faépítészet számos területén alkalmazható. A felhasználási területük szinte korlátlan. Szeglemezestetők, hagyományos ácsolt faszerkezetek, tetőtér beépítések, térelválasztók, válaszfalak, különböző faházak, mezőgazdasági-, és ipari tárolók, ólak, kerti építmények, magaslesek, polcok, ládák stb. egészíthetik még ki a korábban felsoroltakat.
A felvázolt felhasználási lehetőségek széles köre, az összességében kedvező ár, a lerövidült kivitelezési idő, különböző hasznos és dekoratív szerkezeti csomópont kialakítására csábít.

A formatervezett faipari kötőelemek rendkívül megbízhatóak, jól méretezhető kötést biztosítanak, a beépítésük nem igényel speciális szerszámokat.

További pozitívuma, hogy sok rögzítőelem előre szerelhető, így a helyszínre alkatrészben előre szabott, és leszállított faszerkezeti elemeket csak egyszerűen egymásba kell csúsztatni. A rendszer mobil, arra is lehetőség van, hogy a már összeszerelt szerkezeteket a későbbiekben szükség esetén szétszedjék. Mivel a rendszer elemei között nagy számban találhatóak rejtett, süllyesztett kivitelűek, így a faszerkezeti kötőelemek előnyösen alkalmazhatóak látszó fa-, és födémszerkezeteknél is.

Erősített sarokelemEgyszerű sarokelemSarokelem perforált lemezbőlSarokrögzítő betonhozGerendapapucs külső rögzítésselÁllítható méretű gerendapapucs135 fokos sarokelemSzarufa rögzítő

OszloptalpSzegszalag

Csatlakozó lemezPerforált lemez


May és Tsa Kft.             
   E-mail: szeglemez@mayteto.hu    nfw.hu